Vad är microneedling?

Microneedling (även känt som dermapen, vilket endast är ett märke på en av många pennor som kan används) är en avancerad metod där man med hjälp av flera små sterila nålar stimulerar huden på olika sätt som t ex att öka hudens egen produktion av kollagen, öka elasticitet och lyster. Man kan med tekniken dessutom minska ärr, rynkor och slapp hud. Vi behandlar primärt ansiktet, halsen och dekollaget.

Genom att först applicera ett specialutvecklat serum innehållandes hyaluronsyra tvingar man in näringsrika och fuktgivande ämnen in i huden på ett sätt som aldrig kan uppnås med sedvanliga ansiktsbehandlingar.

Med hjälp av de små nålarna slussas aktiva ämnen ned genom de microkanaler som bildats, samtidigt som det sker en naturlig reaktion då kroppen vill reparera skadan; det är då tillväxtfaktorer frigörs och celler i huden börjar producera nytt kollagen.

Inför din behandling

När du besöker mig undersöker jag alltid din hud och föreslår vad just du kan förvänta dig för resultat. Utifrån denna undersökning lägger vi upp en plan med målsättning att uppnå önskad effekt och resultat. För bästa resultat rekommenderas 3-4 behandlingar på ett år. Vill du gå en kur gör du en ny behandling efter 2-6v.

Ärr och rynkor kan behöva fler behandlingar och ev kompletteras för bästa resultat. En behandling tar ca 45minuter.

DB FNS Fractional Needle System är den senaste innovationen inom microneedling med unikt slipade nålar som gör behandlingen effektivare och mindre smärtsam. Metoden används för att förbättra hudstrukturen och minimera fina linjer, rynkor, hudbristningar, pigmentering och acneärr.

Behandling med microneedling

Du kommer som inför alla andra av mina behandlingar få frågor om din eventuella sjukdomshistoria och om du genomgått andra liknande behandlingar. Din hud rengörs och desinficeras med sprit för att undvika infektioner. Därefter lägger man på serum och jobbar metodiskt in ämnet in i huden. Du kan förvänta dig rodnad efterföljande dagar precis som om du fått en solbränna men detta är övergående och är endast ett tecken på att vi skapat den inflammation som är önskvärt vid behandling. Efter behandling lägger jag på ytterligare ett lager serum som ska ligga på i 24 timmar.

 

Microneedling kan förbättra:

  • Rynkor och fina linjer

  • Acneärr

  • Upphöjda ärr

  • Pigmenteringar

  • Rosacea

Öppettider
Enbart tidsbokning
Varmt välkomna!